1,2 milions d’euros en 5 anys: els viatges oficials a l’estranger del govern d’Artur Mas

Durant el mes d’agost, vam publicar al Diari ARA una sèrie en la qual explicàvem detalladament tots els viatges oficials del govern de Catalunya entre 2011 i 2015, presidit durant aquest període per Artur Mas. La informació va ser proporcionada per la Generalitat a partir d’una petició d’informació de la Llei de transparència.

En total, durant aquest temps, els consellers i el president van realitzar 221 visites a l’estranger per un valor de gairebé 1,2 milions d’euros, el doble que Escòcia, que en el mateix període va gastar 473.468 lliures -551.455 euros aproximadament- tot i fer 246 viatges.

Aquesta diferència en la despesa s’explica, en la majoria de casos, per la comitiva, que en el cas d’Artur Mas ha arribat a ser de 13 persones -el Govern no especifica qui són-, molt per sobre dels 3 o 4 acompanyants que viatgen amb la Ministra Principal d’Escòcia, Nicola Sturgeon.

Els viatges a Roma de Joana Ortega: Misses i beatificacions

En els cinc anys que va ser vicepresidenta, Ortega va fer 7 viatges a Itàlia per entrevistar-se amb autoritats catòliques i assistir a actes com la beatificació de Joan Pau II a Roma. Aquest viatge del 2011 va tenir un cost de 1.715 euros. Un any més tard, va anar al VII World Meeting of Families, a Milà (1.738 euros).

Al setembre del 2012 va tornar a Itàlia, aquest cop per mantenir una reunió amb l’ambaixador espanyol a Roma i una altra amb la cúria general dels claretians (1.738 euros). El 2013 l’agenda d’Ortega torna a incloure una estada de dos dies a Roma pel ritual de la imposició del pali, l’entrega de l’anell del pescador i missa als representants del Govern a la Ciutat del Vaticà (1.463 euros). Un mes més tard, consta un altre viatge a Roma per visitar l’Institut Cervantes, reunir-se amb el mossèn Salvador Pié i visitar la Pontifícia Universitat de la Santa Croce (3.597 euros).

Un any després, la canonització de Joan Pau II i Joan XXIII van ser els motius pel quals Ortega va tornar al Vaticà (630 euros). El 2015 ho va fer per la commemoració del centenari del I Congrés de Montserrat (788 euros). Tot i que entre les seves competències hi havia les d’afers religiosos, fonts pròximes a la vicepresidenta expliquen que hi ha desplaçaments en què Mas li delegava la representació de la Generalitat.

png-3828-full

Partits de Champions del Barça

Aprofitar l’interès pel Barça per promocionar Catalunya és l’objectiu dels actes organitzats per l’Agència Catalana de Turisme a les ciutats on es juga la final de la Champions. El 27 de maig del 2011 Artur Mas va viatjar a Londres per assistir a aquest acte i al partit de futbol. L’acompanyava una comitiva de 6 persones (21.628 euros per 3 dies). El mateix patró es va seguir a la final de Berlín del juny del 2015. Va tenir un cost de 24.241 euros per un dia i un seguici de 12 membres. Des de Presidència asseguren que no tots els membres de les comitives van assistir als partits, però no detallen quantes persones hi van anar.

Francesc Homs també va fer un viatge a París com a conseller de Presidència l’abril del 2015, en aquest cas exclusivament per assistir al partit de Champions entre el PSG i el Barça, que va costar 997 euros.

La base de dades de tots els viatges es pot consultar aquí.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s